Padel Uvyn - Uw padel webshop

HomeWebshopInfo en ContactMijn accountBlog

Welke padelbal moet ik kiezen?

Padel is populair. Iedereen wil padel spelen. Maar hoe kies je nu de juiste bal? 

Duurzaam? Snel? Traag? Hoge bots? Beter in Belgische klimaat? 
Wij bieden volgende ballen aan:
Bullpadel GOLD
Bullpadel NEXT Pro
Bullpadel NEXT
Bullpadel Premium Pro
Adidas Speed RX
Head Padel Pro
Tretorn Experience 
Drop Shot Tour
Wilson Tour
Head CS

Veel keuze...


Laten we eerst technische info geven: Padelballen hebben kleine verschillen met tennisballen en maken het handig om altijd padellenballen te gebruiken. Het belangrijkste verschil is de druk, padelballen hebben minder druk dan tennisballen, bij tennis zijn er geen voorschriften over welke drukwaarde ze moeten hebben, maar bij padel zijn ze meestal tussen 4,6 en 5,2 kg voor elke 2,54 cm2 wat maakt de peddelballen zijn iets langzamer dan de tennisballen en daardoor is het moeilijker om ze van de baan te krijgen. De rebound bij een vrije val op een harde ondergrond van 2,54 m hoog moet tussen 135 en 145 cm liggen.

pelota-de-tennis-vs-pelota-de-padel-1024x709


Extra: De reden waarom we geen Bullpadel Master en Race meer aanbieden. Ze bestaan gewoon weg niet meer. Deze ballen werden speciaal gemaakt voor een select groepje van landen. Midden 2021 heeft Bullpadel beslist om mondiaal de Gold, Premium Pro en zeker de Next en Next Pro in de kijker te plaatsen. 

De Master = GOLD; De Race = Premium Pro. Zelfde bal. Zelfde eigenschappen. Andere naam.

Alle onderstaande info is verzameld gedurende 3jaar door mezelf. Alle ballen zijn getest door meerdere spelers om een eerlijk beeld te vormen. De testers waren P200 tot P500 spelers. iedereen gaf zijn eerlijke mening die we nu verzameld hebben. 


Hoe kies je nu de juiste bal? Hoe kan je hem nu langer laten meegaan?

1) Je bent beginner?
Kies dan een snellere bal. Deze zal hoger opbotsen en laat veel spelers toe om gemakkelijker te padellen. 
Er is wel een nadeel aan snellere ballen... Deze verliezen namelijk sneller hun eigenschappen en worden daarom sneller weggegooid. 

In volgorde van duurzaamheid (laag naar hoog) maar met ongeveer dezelfde snelheid en ±hoogte van bots:
Wilson Tour
Adidas Speed RX
Bullpadel Premium Pro
Head Padel Pro
Bullpadel NEXT
Head CS

2) Duurzamere bal?
Als je de duurzamere bal zoekt, dan moet je u 2 vragen stellen: 
Speel je in de regen of in vochtige omstandigheden? Of speel je altijd in droge omstandigheden?

Duurzamere ballen zijn meestal trager om met te spelen en springen meestal niet hoog op. Daarom zijn ze soms lastig te spelen voor beginners.

Speel je vaak in de regen? Kies dan voor Drop Shot Tour(of Training bal) of de Head CS bal. Beide (vooral de Drop Shot) hebben een synthetische vilt zonder wol ertussen. Hierdoor nemen ze minder vocht op en zijn ze ook beter speelbaar. Nadien drogen ze ook beter en sneller op en zijn ze vaker te herbruiken. Mijn voorkeur gaat naar Drop Shot tov Head CS. De Head CS heeft een lage prijs maar neemt toch iets meer vocht op. Dat is natuurlijk een persoonlijke keuze wat de prijs is ook totaal verschillend. 

Droge omstandigheden?  Dan heb je veel keuze. Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar Bullpadel GOLD en NEXT Pro. Maar uiteraard is de Tretorn Experience en de Head CS samen met de Drop Shot training bal een goede keuze. 

In volgorde van duurzaamheid (getest door eigen mensen) van laag naar hoog:
Wilson Tour
Adidas Speed RX/Bullpadel Premium Pro
Bullpadel Next/Drop Shot Training bal/Head CS
Bullpadel Next Pro/GOLD/Tretorn Experience

3) Waarom gaat mijn duurzame bal maar 8uur speeltijd mee?

Dat is moeilijke vraag. Heeft het geregend? Condens op het veld? Speelniveau? Een duurzamere bal gaat effectief enkele uren langer mee mits hij niet nat gekomen is. Een snellere bal gaat gemiddeld 5/8uur mee. Een duurzamere 6/12uur. Maar als een bal nat is gekomen dan zal zijn levensduur sterk ingekort worden. Hiervoor zijn er dan weer oplossingen.

Alle padelballen hebben een verschillende levenscyclus, afhankelijk van de speler, het oppervlak van de baan en de omgeving.
Echter, voor de gemiddelde speler die een paar keer per week speelt, zal de meerderheid van de padelballen een levensduur hebben van 4-5 wedstrijden ( zie boven 5 * 1,5 = 7,5 uren)

4) Wanneer is mijn bal versleten? 

Hoe weet je of een padelbal nog goed is? Padelballen mogen niet te pluizig of te kaal zijn en moeten een heldere gele gloed hebben. Knijp in de bal, een slechte bal zal extra squishy aanvoelen. Een goede padelbal zal wat weerstand hebben. Als de bal nauwelijks van de grond komt, is het tijd om een nieuw blikje padel ballen te openen.
Naarmate je meer ervaring hebt zal je sneller merken of een bal te plat staat om mee te spelen. 

Waar moet je dan op letten?

Inspecteer de padelbal
Knijp in de bal
Stuiter de bal
Raak de padelbal

Inspecteer je padelbal
De padelbal mag niet te pluizig zijn en ook niet te kaal. Normaal gesproken is het een teken dat de bedrukking op de bal is afgesleten. Een goede padelbal zal ook een heldere gele gloed hebben.
De kleurstof die gebruikt wordt om de donzige buitenlaag van een padelbal te kleuren vervaagt vrij snel onder UV-licht. Dus veel direct zonlicht zal je padelballen doen verbleken.

Knijp in de padelbal
Een bal die slecht is geworden zal extra squishy zijn. Een goede padelbal zal wat weerstand bieden en meegeven als je erin knijpt.

Stuiteren van de padelbal
U moet een padelbal met vrij weinig kracht kunnen laten stuiteren en de bal moet lichtjes terug naar u stuiteren. Als de bal nauwelijks van de grond komt, is hij hoogstwaarschijnlijk plat.

Sla de padelbal
Als al het andere faalt en je twijfelt nog steeds of je padelballen nog goed zijn, sla dan op de bal. Een dode padelbal zal zwaar aanvoelen wanneer je er een goede klap op geeft. Hij zal ook een lage en onmiskenbaar doffe "plof" maken wanneer je hem raakt.

Extra zaken om op te letten?
Bij koude temperaturen botsen ballen met een zelfde druk minder hard dan bij warme temperaturen. 


5) Ballen zijn veel te snel versleten en kosten ons veel geld. Kan hieraan iets gedaan worden? 

Uiteraard. Als je in een vast groepje speelt, dan koopt iedereen wel eens ballen aan. Als 1 persoon dan een drukcontainer zou kopen. Dan zal je zien dat de levensduur * 3 kan behaald worden. Maw 3 * 7 = 21 uur speeltijd. Een drukcontainer heb je van verschillende merken aan verschillende prijzen. 

Als je ballen nat zijn geweest... plaats ze dan op een radiator (winter) of in je droogkast. Ze drogen uit en de bal krijgt weer een deel van zijn druk terug (grootmoeder tip). Je mag geen natte ballen in een drukcontainer plaatsen. Eerst drogen dan op druk brengen. 

Wij verdelen volgende drukcontainers:
Bullpadel Pascal 3B
Ball Rescuer 
Ball Rescuer PRO
Tubo PlusX4

De prijs is zeer verschillend. De kwaliteit ook. Als je een drukcontainer koopt... betaal dan 10 euro meer en koop de Bullpadel Pascal 3B. Alles zit hierbij. Een drukpompje, degelijke rubberen dichtingen etc etc.. Deze kost gemiddeld 50euro maar daar bespaar je minimaal 100euro per jaar mee. De pascal is ook heel duurzaam tov de andere merken (5j -> 2/3j).

Er is wel een ... maar... aan verbonden. Gepadeld in droge omstandigheden? Steek je ballen binnen het uur in de drukcontainer. Ga dan pas uw drankje aan de bar halen. Mensen die eerst een drankje nuttigen, en de dag nadien doorhebben dat de ballen niet in de drukcontainer zitten... zullen meestal het vaker vergeten om de ballen correct weg te steken. Dan bespaar je jaarlijks maar 50euro en duurt het veel langer om de kost terug te verdienen. 

Als de ballen minimaal 24 maar het best 48 uur opgepompt in de container zit, dan komen de ballen met hernieuwde druk uit de tube... fantastisch gevoel om keer op keer de ballen te herbruiken... tot de vilt op is. 

3B = 3 ballen. 4B is 4 ballen.


4b-13-200x255
6) Wat zeggen de klanten over de merken?

Wat wij vaak horen is dat men de bal kiest die op de Worldpadel Tour wordt gebruikt. Head Padel Pro en de Head padel Pro S is dan vaak gevraagd... Maar iedereen die al met meerdere merken heeft gespeeld vindt Bullpadel (met GOLD) de betere bal. Voor wie meestal een snelle bal kiest, is er geen twijfel: Adidas Speed RX. Als wij een keuze bieden dan is de Bullpadel Premium een stevige vervangen die langer meegaat tov de Speed RX. NEXt en NEXT Pro is te nieuw en hebben we nog geen beoordelingen van. Maar de clubs waar we ze al verdeeld hebben, zijn zeer tevreden over duurzaamheid en speel comfort. Drop Shot ballen zijn minder gekend... maar zodra de mensen leren dat in regen ze beter zijn, kunnen ze na testen dit enkel beamen. Wilson Tour en Head CS zijn vaak gekozen ballen voor de ... prijs en niet voor de eigenschappen. De Tretorn Experience ballen worden minder vaak gevraagd in België maar zijn ontzettend populair in Nederland. bote-de-3-pelotas-bullpadel-fip-next-900x900
Conclusie:

Persoonlijk speel ik graag met de nieuwe Bullpadel Next. De meest verkochte bal in onze winkel is Adidas Speed en Bullpadel GOLD. De meest verkochte bal online is Head Padel Pro, Wilson Tour en Head CS. De meest gekozen bal in clubs is veranderd van Bullpadel Premium Pro/GOLD naar NEXT.

Nog 1 zaak die ik wil meegeven voor 2022: Alle merken hebben problemen om de ballen, die meestal in China of Pakistan gemaakt worden, hier te krijgen omdat de transportkost veel te hoog is. Wij kopen per maand 30-50 dozen (dus 3600 ballen) aan van diverse merken. Maar zodra er stock van een type bal is, is deze meestal binnen de 7 werkdagen uitverkocht. Onze excuses hiervoor. Soms kunnen we niet meer krijgen van de merken. 

Wij bieden op onze site en in onze winkel zeer goede prijzen aan die zeker gelijkwaardig zijn met de grote Europese winkels... En ja je kan ze altijd ergens wel goedkoper krijgen... KOOP LOKAAL. Je zal nadien mss een betere prijs krijgen voor een racket of andere padel zaken... 

Of gewoon een betere service... een gezicht...

Nog niet overtuigd? Kom ons dan bezoeken in ons uniek winkeltje. Tussen de 65 en 105 padel rackets op stock van 6 verschillende merken ... 8 verschillende type ballen... 25 verschillende type en merken van padelzakken...


20220111-142014

 Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog


Alle prijzen zijn Inclusief 21% BTW - Algemene voorwaarden
Webshop software: EasyWebshop.be